05 Haziran 2023

TARİHÇE

Ereğli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimiz Sağlık Bakanlığına bağlı olarak hizmet veren bir sağlık kuruluşudur. 06.04.2009 tarihinde Ereğli Devlet Hastanesi bünyesinden ayrılarak 11 Diş Hekimi ile ADSM olarak hizmet vermeye başlamıştır. 24.04.2019 tarihinde Ereğli Devlet Hastanesi yanında yapılmış olan yeni hizmet binasına taşınmıştır. Halen Ereğli ve çevre ilçeler dahil 200 bin vatandaşımıza ağız ve diş sağlığı hizmeti vermektedir. Yıllık ortalama 100-120 bin hasta muayene için başvurmaktadır. Koruyucu sağlık hizmetlerimizle birlikte (Evde Bakım Hizmetleri, Okul Sağlığı Taramaları, flor uygulamaları, ücretsiz diş macunu ve fırçası dağıtımı ve Eğitim) dolgu, kanal tedavisi, diş çekimi, diş taşı temizlenmesi, protez işlemleri kurumumuzca verilmektedir. Açılıştan günümüze tüm personellerimizin özverili çalışmaları ve halkımızın katkılarıyla bölgemizde diş sağlığı konusunda oldukça ilerleme sağlanmış durumdadır.

BİNA

Hastanemiz 24.04.2019 tarihine kadar Türbe Mh. Türbe Cad. eski devlet hastanesi idari binasını hizmet binası olarak kullanmıştır. Fiziki yetersizlikler, binanın tadilat ve onarıma imkan vermemesi nedeniyle 2017 tarihinde Devlet Hastanesi Yerleşkesinde yeni binamızın inşaatına başlanmıştır. 24.04.2019 tarihinde yeni binamız Toros Mah. Şehit Metin Düzgün Caddesi No : 1/C adresine Devlet Hastanesi yanına taşınmış olup, siz değerli halkımıza daha kaliteli bir sağlık hizmeti vermeyi hedeflemekteyiz.

DIŞ1.jpeg

dış4.jpeg